Wandelen

Heuvelland beschikt als een van de eerste gemeenten in Vlaanderen over een volwaardig wandelnetwerk van bijna 100 km . De Klijte, Dranouter, Kemmel, Loker en Westouter worden aan elkaar geregen door wandelpaden. De wandelaar bepaalt zelf zijn route en stapt van knooppunt naar knooppunt (naar analogie van het fietsroutenetwerk).

Heuvelland telt heel wat landelijke wandelroutes. Waarvan 3 routes starten vanuit Nieuwkerke.(route1, route2, route3). Hierbij kunt u genieten van de mooie vergezichten. Kaarten voor de routes liggen in de vakantiewoning. Voor gezinnen met kinderen kunnen wij kleinere wandelingen uitstippelen.

Fietsen

Ook fietsers vinden hun gading over de 366 km fiets- en mountainbikewegen doorheen het heuvelachtig landschap van Heuvelland. Heuvelland beschikt over drie traditionele fietsroutes. De routes zijn ofwel lusvormig, ofwel aan de hand van het fietsroutennetwerk uitgewerkt.

De drie belangrijkste fietsroutes in Heuvelland zijn :

  • Schrevefietsroute - Reningelst (Poperinge) 46 km Westouter
  • West-Vlaamse Bergenfietsroute - Heuvelland 45 km De Klijte-Dranouter-Kemmel-Loker-Nieuwkerke-Westouter-Wijtschate-Wulvergem
  • De Mijnenslag van 1917 – Thematic cycle route (27 km)

Voor de geoefende wielertoeristen die elkaar eens fysiek willen testen, mogen de Kemmelberg en andere heuvels niet ontbreken. Kleinere gezinsroutes langs de smalle wegen zijn ook een optie. Er zijn ook talrijke mountainbike routes.

Our latest special offers,
straight to your inbox

Stay up to date with the latest specials from Base Hotel. Subscribe and save on your next stay.

Continue browsing site